Cool Sun by cgillis73                       Aktuellt i brf Prinsessan

 

Hej på er! Hoppas att ni njuter av värmen och solen. Här kommer senaste nytt från oss i styrelsen.

vem ansvarar för vad i föreningen?

Vi har förstått att vissa av er boende känner er lite osäkra på vem ni ska ringa till när ni har frågor eller ett problem med något i fastigheten. Så här ligger det till:

ALLA felanmälningar, vare sig det gäller något inomhus eller utomhus (som till exempel fel på tvättutrustning, trasig utebelysning, ett akut vattenläckage under diskbänken eller något annat) ska anmälas direkt till NKG och INTE på föreningens telefonsvarare. NKG samlar in alla felanmälningar och kontaktar Plectra (som har hand om utemiljön) eller oss i styrelsen om problemet ligger utanför deras ansvarsområde. Föreningens telefonsvarare är endast till för meddelanden till oss i styrelsen och vi lyssnar av den ungefär en gång i veckan. Vill du komma i kontakt med oss så snart som möjligt rekommenderar vi att du skickar ett mejl till oss på brf.prinsessan@comhem.se.

Föreningens vicevärd (telefonnummer 070-289 2189) kontaktar du om du vill ställa dig i kö för eller säga upp en parkerings- eller garageplats, beställa nya nycklar eller bokningslås till tvättstugan, eller boka en avflyttningsbesiktning. Om du ändå är osäker på vem du ska vända dig till med ditt ärende rekommenderar vi att du ringer till vicevärden eller mejlar oss i styrelsen.

mopeder får inte förvaras i cykelrum eller källarförråd

På grund av ändrade brandskyddsregler är det inte längre tillåtet att förvara mopeder eller andra bensindrivna fordon i föreningens cykelrum och källarförråd. Fastigheten saknar tyvärr ett lämpligt utrymme att erbjuda, vilket betyder att du som har en moped men inte en garageplats i fortsättningen måste förvara din moped utomhus.

vill du vara med i trädgårdsgruppen?

Under vårstädningen fanns det ett intresse hos ett par medlemmar av att starta en trädgårdsgrupp i föreningen. Vi har rätt stora markytor som inte används till något särskilt men som skulle kunna bli väldigt trevliga med lite hjälp av er! Förutom att komma med spännande idéer skulle trädgårdsgruppens uppgifter kunna vara att köpa in, plantera och sköta om träd, buskar och växter men kanske också att utföra mindre underhåll av våra uteplatser (olja in trädgårdsmöbler till exempel). Är du intresserad? Skicka ett mejl till oss eller lämna ett meddelande på föreningens telefonsvarare, så försöker vi sammanföra er efter sommaren.

Beach Couple by j4p4nBlomsterurnor till alla!                                                   

För ett par veckor sedan fick höghusen varsin stor blomsterurna utanför sina respektive entréer. Låghuset har också fått en urna som står i gången mellan Oasen och låghuset. Blommor till den samt den urna som står vid infarten till parkeringsplatsen nedanför Spelvägen 1 är på väg!


 

Du som röker: Fimpa i askkoppen

Fast Food, Desserts, Ice Cream Cones, Waffle, Triple by Gerald_GDu som röker eller har vänner som gör det måste se till att alla fimpar hamnar i en askkopp och ingen annanstans. Förutom att det ser otrevligt ut med slängda fimpar runt våra hus finns det också en risk för gräsbrand nu när det är det är så varmt och torrt ute. Glödande fimpar som kastas från balkonger eller fönster kan också hamna på någon av dina grannars balkonger och orsaka en brand eller annan skada på mattor eller utemöbler. Förutom att du får en arg granne kan du också bli skadeståndsansvarig.

Styrelsen tar semester

Från och med den 2 juli till och med den 20 augusti tar vi i styrelsen semester. Under den tiden kommer vi inte att lyssna av telefonsvararen på expeditionen, men du som vill nå oss kan göra det via e-post: brf.prinsessan@comhem.se. Föreningens vicevärd kommer att vara i tjänst under sommaren, men på oregelbundna dagar och tider. Gäller ditt ärende en felanmälan ringer du som vanligt NKG på 0771-11 4040.

Vi i styrelsen önskar er alla en härlig sommar!

Vänliga hälsningar från Iréne, Micke F, Marcus, Ruben, Birgitta och Veronica