Senaste nytt i Brf Prinsessan

Hej er! Hoppas att ni har haft en härlig sommar i solen och värmen. Här är senaste nytt från oss i styrelsen.

 

November 2018

 

 

 

FASADRENOVERING PÅGÅR

Etapp 2 av låghusets fasadrenovering är i gång efter ett uppehåll. Arbetet är beräknat att vara klart vid månadsskiftet oktober/november.

UTEBELYSNINGEN FUNGERAR INTE ÖVERALLT

Flera boende har rapporterat in att utebelysningen vårt område inte fungerar som den ska. Vi är medvetna om det och vi är i full färd med att

åtgärda problemet, som har flera orsaker. parkeringen bakom låghuset är det troligen ett elfel som gör att två av stolparna inte lyser. Till stolpen utanför sjuan finns det inga ljuskällor att tag i, armaturen är    (för) gammal. Och fortsätter det… Eftersom armaturerna är av olika årgång och i olika stilar, har vi har därför beslutat att byta ut alla stolparmaturer vårt område (förutom de parkeringen bakom låghuset   de är relativt nya). Med detta utbyte får vi energisnåla och enhetliga armaturer, som håller länge och kräver minimalt med underhåll. Tyvärr är det lång leveranstid de nya armaturerna och därför kommer det att dröja ca två månader till innan arbetet är helt färdigt. Vi hoppas att ni har överseende med problemet till dess.

PARKERINGSFÖRBUD RÅDER SAMTLIGA GÅNGVÄGAR

förekommen anledning vill vi påminna om att det är förbjudet att parkera samtliga av föreningens gångvägar. Ser du någon som bryter mot detta förbud anmäler du det till Q-park på: 0771-96 90 01.

Tyvärr har vi fortsatta problem med bilar som helt eller delvis blockerar in- och utfarterna till trean och femman. Här vore vi i styrelsen tacksamma om ni kan anmäla dessa fordon till Huddinge kommuns parkeringstjänst på: 08-535 300 00 (vardagar dagtid). Under kvällar och helger är det Polisens direktnummer 114 14 du ringer till.

SLÄNG RÄTT SAKER I MILJÖHUSET

Vi är glada att många använder miljöhuset, men tyvärr hittar vi ofta saker som inte hör hemma där. Vissa av dessa saker tar SRV inte med sig alls när de hämtar vårt grovavfall, se exempel längre ned. Värt att notera är också att föreningen betalar per kilo avfall. Ju mer vi slänger desto högre blir kostnaden för oss. Därför är det bra om du först sorterar ditt avfall gott du kan. Kartonger och wellpapp (i mån av storlek, givetvis) lämnar du återvinningsstationen till höger om Spelvägen 1. Batterier ska läggas den batteriholk som finns där. Kylskåp, frysar, färgrester, nagellack, lösningsmedel och liknande räknas som farligt avfall och ska lämnas återvinningscentralen (ÅVC) nere vid industriområdet.

NY VICEVÄRD FRÅN OCH MED DEN 1 NOVEMBER

Från och med den 1 november får föreningen en ny vicevärd, Sven Sundström går i pension. Vår nya vicevärd heter Tomas Odenholm och honom når du på samma nummer och mejladress som tidigare: 070- 289 2189 respektive vicevard@tryggfastighet.se.

Vänliga hälsningar från Iréne, Micke F, Marcus, Ruben, Birgitta och Veronica