Tvättstugor

Allmän information om tvättstugorna

Alla våra hus har varsin tvättstuga. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en kallmangel samt städredskap. Om någon maskin är ur funktion anmäler du detta till fastighetsskötaren så snart som möjligt.

Öppettider

  • Vardagar och lördagar 06.00 till 21.00 (22.00).
  • Söndagar och helgdagar 09.00 till 21.00.

Varje tvättpass är tre timmar långt. Torkskåpet och torktumlaren får du använda upp till en timme efter avslutad tvättid. Observera att minderåriga inte får använda maskinerna eller vistas i tvättstugorna utan målsmans sällskap.

Så bokar du en tvättid

Du bokar en tvättid genom att låsa fast din bokningscylinder i bokningstavlan som sitter utanför tvättstugan. Du får endast boka ett pass åt gången. Har du inte börjat tvätta inom en timme av ditt pass, kan någon annan ta över din tvättid. Har du fått förhinder bör du ta bort din bokningscylinder från din bokade tid. Då kan någon av dina grannar boka den tiden istället.

Alla bokningscylindrar är numrerade efter föreningens egna lägenhetsnummer. Bor du t ex i lägenhet nr 64 är det den bokningscylinder som är märkt med ”64” som är din. Skulle din bokningscylinder ha försvunnit kan du beställa en ny genom fastighetsskötaren.

Grovtvättstugan

Föreningen har också en grovtvättstuga där du kan tvätta mycket nedsmutsade textilier eller sådant som inte får plats i de andra tvättmaskinerna (ex sofföverdrag, mattor eller sängöverkast). För att minimera slitaget på maskinen får du inte använda den för ”vanlig” hushållstvätt (d v s kläder, lakan, handdukar och dylikt).

Ingången till grovtvättstugan är på baksidan av låghuset (mellan port 7 och 9). På dörren står det ”Grovtvättstuga”. Du kommer in med din vanliga dörrnyckel.

Öppettider och bokning

Grovtvättstugan är öppen alla dagar mellan kl 08.00 och 20.00.

Varje tvättpass är fyra timmar långt. Torkskåpet kan du använda upp till en timme efter avslutad tvättid.

Du bokar en tvättid genom att skriva ditt lägenhetsnummer i bokningsschemat som hänger på dörren. Det är endast tillåtet att boka en tid i taget. Finns det inget bokningsschema? Hör av dig till styrelsen, så ordnar de ett nytt.

Vem städar i våra tvättstugor?

I vår förening är det vi boende som själva städar i våra tvättstugor. Därför är det viktigt att vi alla gör vårt bästa för att lämna tvättstugan i snyggt och prydligt skick när vi har tvättat färdigt. 

  • Torka av tvättmaskinerna ovanpå med en fuktig trasa. Torka också ur facken för tvätt- och sköljmedel, så att inga tvättmedelsrester ligger kvar.
  • Ställ upp luckan till trumman samt luckorna till tvätt- och sköljmedelsfacken. Får maskinen torka ur ordentligt bildas ingen dålig lukt och/eller mögel.
  • Borsta rent dammfiltret i torktumlaren.
  • Ställ tillbaka tvättkorgarna på sin plats.
  • Sopa och våttorka golven ordentligt.
  • Se till att alla fönster och dörrar är stängda och låsta.
  • Släck ljuset.

Vädring av mattor

Om du behöver vädra dina mattor finns det en piskställning på baksidan av Spelvägen 1. Det är inte tillåtet att skaka mattor från balkongen – gör det hellre utanför huset (och slipp potentiellt sura grannar).